Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Σπανούλης: «Η άμυνα φέρνει τίτλους, πάμε να τα παίξουμε όλα για όλα»


Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και έκανε λόγο για την πολύ καλή άμυνα που έπαιξε ο Ολυμπιακός, ενώ σχολίασε και την απόφαση του Γιάννη Μπουρούση να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα

«Σήμερα νικήσαμε με τον τρόπο που χάσαμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Η επίθεση προσφέρει θέαμα, ωστόσο η άμυνα είναι αυτή που φέρνει τίτλους και εμείς σαν ομάδα και τώρα αλλά και στο μέλλον,  πρέπει να μπολιαστούμε με αυτή τη νοοτροπία και πρέπει να γίνουμε ομάδα που θα παίζει πάρα πολύ καλή άμυνα. Σήμερα παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο. Και τα επτά παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι τώρα με τον Παναθηναϊκό, έχουν κριθεί σε ένα σουτ, σε ένα ριμπάουντ, σε μία άμυνα. Οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες και κερδίσει  καμιά φορά ο πιο τυχερός», είπε αρχικά ο Σπανούλης και συνέχισε:

«Σήμερα μειώσαμε σε 2-1, πάμε τώρα να παίξουμε έναν ακόμα τελικό στο ΟΑΚΑ. Στο προηγούμενο ματς ήμασταν συγκεντρωμένοι για 35’ λεπτά  και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει εμείς τη νίκη και να κάναμε το 2-1 τώρα εμείς. Την Κυριακή, εύχομαι να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40’ να πάρουμε εμείς τη νίκη και να πάμε τη σειρά σε πέμπτο τελικό στην έδρα μας»

Ο Βασίλης Σπανούλης, στάθηκε και στον κόσμο του Ολυμπιακού:

«Η άμυνα φέρνει τίτλους. Στην επίθεση, μία μέρα μπορεί να σε πάει καλά,  μια άλλη μπορεί να μην σε πάει. Αυτό που σε κρατά στο παιχνίδι είναι η άμυνα. Ευχαριστώ τον κόσμο του Ολυμπιακού που μας βοήθησε σε κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού και μας στήριξε όταν ήμασταν στο -5. Εμείς πρέπει να έχουμε συγκέντρωση σε αυτό που κάνουμε και τώρα πάμε στο ΟΑΚΑ  για να τα παίξουμε όλα για όλα».
Για τις διαφορές του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και τις αλλαγές που υπάρχουν στο ρόστερ των «ερυθρολεύκων» την φετινή περίοδο επεσήμανε: «Δεν θέλω να συγκρίνουμε την φετινή ομάδα με την περσινή. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που είναι χρόνια μαζί. Είμαστε καινούργια ομάδα. Θέλει ακόμα χρόνο και αυτοπεποίθηση. Να καταλάβουμε ότι πρέπει να γίνουμε ομάδα που να κερδίζει από την άμυνα και όχι από την επίθεση».
Όσον αφορά για την απόφαση του Γιάννη Μπουρούση να αποχωρήσει από την Εθνική τόνισε: «Ο Γιάννης είπε αυτό που ένιωθε. Δεν θέλω να συγκρίνω καταστάσεις. Ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις που θέλει αλλά ότι και να γίνεται η εθνική είναι άλλο θέμα και δεν πρέπει να συνδέουμε καταστάσεις με ομάδες και παράγοντες όταν αναφερόμαστε στην φανέλα με το εθνόσημο. Εγώ θα του πω ότι πρέπει σαν φίλος και σαν συμπαίκτης του». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου